Evenementen PMSA

Samen vliegen is waar PMSA voor gaat.
Fun, Flying & Friendship.
PMSA maakt een onderscheid tussen meerdaagse fly in’s en pop up fly in’s. Kom je vliegen op een van deze events dan krijg je automatisch PMSA airmiles. Op het einde van het jaar krijgt de piloot met het meeste airmiles een trofee

Air SLyphe

Op een PMSA-event worden alle piloten als vriend of vriendin onthaald. Een grote groep enthousiaste piloten zorgt altijd voor gezelligheid en prachtige verhalen, waar je van elkaar kan leren. Parawaiten is nog nooit zo leuk geweest.

Lokale piloten kunnen hun gastpiloten de mooiste plaatjes van de streek tonen: deze plaatsen zou je zonder zo’n evenement moeilijk vinden.
De velden worden meestal op voorhand bezocht: de organisatoren zoeken grote percelen (3-4 hectares) waar zowel trikes als ruggedragen paramotors vlot kunnen opstijgen.
Voor de terreinaanmelding heb je geen zorgen, want door je in te schrijven, wordt je naam meegenomen voor de groeps-terreinaanmelding.
Wie zich niet inschreef, is evengoed van harte welkom maar kan niet vliegen.

Bij aankomst moet de piloot zich aanmelden bij de organisator: na het overlopen van de noodzakelijke documenten (checklist veldcontrole) krijgt de piloot een toestelnummer met een SOS-gsm-nummer zodat hij / zij ondersteuning kan vragen bij een eventuele buitenlanding.
Iedere ochtend en avond volgt ieder piloot verplicht de breefing: u krijgt er de tips van interessante waypoints en evengoed de locaties, die we als piloot zeker moeten mijden.
Bij het opstijgen is er een veldmarshall die aandacht heeft voor de veiligheid en de volgorde van opstijgen. Bij technische problemen kan je altijd rekenen op de steun en tips van collega’s. Er is geen groepsdruk om te vliegen: wie -om welke reden dan ook- beslist om niet op te stijgen, krijgt hiervoor het nodige respect en kan verder genieten van het evenement en de bijeenkomst.

Indien er een monitor aanwezig is, kan soms de praktische checkup (<24 maanden geldig) uitgevoerd worden. Indien de proef mislukt, kan je afspraken maken voor een opfriscursus.

PS: HEB JE INGESCHREVEN EN BETAALD VOOR EEN EVENT,  en je kan NIET komen, kan je je inschrijvingsgeld NIET MEER GEBRUIKEN voor een ander event!!

Mogen we jullie vragen om steeds het inschrijvingsformulier EN de betaling dadelijk uit te voeren, enkel deze inschrijvingen zijn geldig en worden aanvaard. Door de vele inschrijvingen dienen we soms vroeger af te sluiten en zijn enkel deze volledige inschrijvingen geldig.

Events 2024

Je kan je ook op onze agenda abonneren met pmsa.belgium@gmail.com !

30/03-7/04

Batzendorf FRAfgelopen

9-12/05

HouyetAfgelopen

17-19/05

Basse HamUitgesteld tot 24/08
24-26/05MeetjeslandGeannuleerd
14-16/06BK PeizegemInschrijven
17-28/07Saint Romain FRVOLZET
15-18/08Houffalize 
29/08-1/09Wormhout FR 
7-15/9Mersea Island UK 
4-6/10Kalmthout